Ik bied oplossingen voor de volgende situaties:
- Ik word ontslagen (outplacement)
- Ik voel me niet meer op mijn plek (loopbaan)
- Ik ben langdurig ziek (re-integratie)
- Ik word ontslagen (outplacement)
Als je nog een baan hebt maar met ontslag bedreigd wordt, dan kan outplacement een goede manier zijn om een nieuwe baan te vinden. Solliciteren vanuit een baan heeft immers voordelen. Snelheid en focus zijn dan geboden. Ik begeleid en adviseer je bij je heroriëntatie op de toekomst. To the point, waarbij je kunt rekenen op mijn rust en scherpte. We doorlopen samen het hele proces: van de keuzes die je hierin voor jezelf maakt (type baan, bedrijfscultuur), tot het vinden van een nieuwe betrekking of het opstarten van een activiteit als zelfstandige.
- Ik zoek een nieuwe uitdaging (loopbaanadvies)
Je voelt je niet meer op je plek binnen je huidige functie. Misschien is het een sluimerend gevoel en kun je er zelf nog niet eens woorden aan geven. Loopbaanbegeleiding of -coaching kan dan uitkomst bieden. Samen kijken we naar wie je bent, wat je wilt en waarom je dat wilt. Ik help je antwoorden te vinden op brandende (loopbaan-) vragen, soms met behulp van een test. Jouw doel komt haarscherp en van binnenuit op je eigen netvlies te staan: een andere functie, ander bedrijf of iets heel nieuws. Je ervaart motivatie en kracht hier concreet mee aan de slag te gaan.
- Ik ben langdurig ziek (re-integratie)
Ter bescherming van jou als werknemer, bestaan rondom re-integratie wettelijke regels. Je werkgever is samen met jou verantwoordelijk voor je re-integratie als je ziek bent. De Wet Verbetering Poortwachter (WvP) beschrijft de rechten en plichten van jullie beiden. Het re-integratieproces kent 3 fases:
– Spoor 1: terugkeer binnen de eigen organisatie, in eerste instantie in de oude functie (1e ziektejaar) – Spoor 2: als na 1 jaar re-integratie bij de eigen organisatie niet mogelijk blijkt, is je werkgever verplicht je te helpen bij het vinden van een passende functie bij een nieuwe werkgever (tussen 1e en 2e ziektejaar) – Spoor 3: als je na 2 jaar geen nieuwe werkgever hebt gevonden en als je werkgever niet geheel is verzekerd tegen de gevolgen hiervan voor hem, dan is je (oud-)werkgever nog 10 jaar financieel verantwoordelijk voor je. Jou hulp bieden bij het vinden van een nieuwe baan, verlaagt zijn schadelast aanzienlijk (tussen 2e en 12e ziektejaar). |
Spoor 2
Een langere ziekteperiode kan veel verandering met zich meebrengen. Mogelijk is door de ziekte of de aandoening die je hebt, je oude baan niet langer geschikt voor jou. Denk aan de stratenmaker met een kunstheup. Of bestaat je baan niet meer bij je oude werkgever. Je zult dan in overleg moeten met hem. Ook de bedrijfsarts is daar bij betrokken. Ik ken het klappen van de zweep en kan je in dit proces begeleiden. Vaak zal je werkgever degene zijn, die je een re-integratietraject aanbiedt. Ik sta garant voor jouw belangen: een toekomst met werk vanuit jouw wensen en mogelijkheden.
Spoor 3
Als je langer dan 2 jaar weg bent bij je oud-werkgever maar toch nog (of weer) een betaalde baan wilt, is het nuttig contact met hem op te nemen. Mogelijk is hij nog financieel verantwoordelijk voor je. Dit is voor hem een hoge kostenpost waar hij niets voor terugkrijgt. Jouw re-integratie vergoeden zodat jij weer werk vindt, is voor hem goedkoper. Overleg hierover kan een mooie win-win opleveren. Het is mijn passie bij te dragen aan jouw “win”: het vinden werk, dat bij jou en je mogelijkheden past. Ik sluit aan op jouw startsituatie. Je kunt rekenen op mijn doortastendheid en optimisme.